Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Wereldtop aan de start CSI Eindhoven

4/28/2016 6:22:27 PM


Maikel van der Vleuten tijdens de Derby van Eindhoven. Foto Wendy Scholten
Het internationaal springconcours CSI Eindhoven van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei, mag rekenen op ‘s werelds beste springruiters. Van Nederlands gouden EK- en WK-team komen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten (foto) en Gerco Schröder naar de Karpendonkse Plas, maar ook toppers als Marc Houtzager, Willem Greve, Wout-Jan van der Schans, Leopold van Asten en kersverse Nederlands kampioen Frank Schuttert zijn van de partij.
 
Het bestuur van CSI Eindhoven heeft voor het derde jaar op rij dezelfde missie: Het creëren van topsport en perfecte omstandigheden voor de ruiters en dat wordt gewaardeerd. De prijzenpot bedraagt bovendien bijna 185.000 euro.
 
 Vanuit de Verenigde Staten komt Beezie Madden, die momenteel achtste staat op de wereldranglijst. De topamazone is onder meer succesvol met de paarden Simon en Breitling, die bij Jeroen Dubbeldam vandaan komen. Zelf start Dubbeldam zijn kampioenspaard Zenith SFN tijdens het Hemelvaartsweekend en daarmee maakt CSI Eindhoven deel uit van het voorbereidingstraject richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 
 
Er komen meer ruiters met de olympische gedachte naar CSI Eindhoven, want de VDL Groep Grote Prijs op zondagmiddag is aangewezen als kwalificatiemoment voor Rio en voor het Europees kampioenschap in 2017. Landen die verder vertegenwoordigd worden zijn België (onder meer door Jos Lansink), Zwitserland, Italië, Libië, Engeland, Ierland, Spanje, Brazilië en Australië.
 
Naast de Grote Prijs op zondag is de Derby over natuurlijke hindernissen een echte publiekstrekker op zaterdag. Driek Lammers, vader van de winnares van vorig jaar Joy Lammers, heeft de sponsoring toegezegd waardoor het nu de Lacom Derby heet, vernoemd naar Lacom Machinefabriek. De hoofdrubrieken op donderdag (Ladies Day) en vrijdag zijn de 1.50m Rabobank Prijs en de 1.50m Provincie Noord-Brabant Prijs ‘s middags. Wie daar ook aan de start komen zijn Sanne Thijssen en Kevin Jochems, die als RaboTalenten een uitnodiging hebben gekregen. Dat ze in vorm zijn bewezen ze vorig week op het Nederlands kampioenschap Young Riders met een gouden en bronzen medaille.
 
De toegang op CSI Eindhoven is alle dagen gratis toegang.