Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Rabobank Prijs-winnaar Doron Kuipers: 'Wat een sfeervol concours'

5/25/2017 3:22:03 PM


Doron Kuipers en Froukjecara
Springruiter Doron Kuipers heeft al heel wat concoursen gereden, maar CSI Eindhoven blijft een bijzondere voor hem. "Het is donderdag en nu al zoveel publiek! Dat zie je maar weinig op de concoursen van tegenwoordig. Al die mensen maakt het zo sfeervol!"

De merrie Froukjecara (v. Eurocommerce Washington) voelde zich ook thuis op de graspiste, want ze won met een de Rabobank Prijs voor zes- en zevenjarige springpaarden op 1.30/1.35m niveau. "Ik wilde haar niet plat leggen om de proef te winnen omdat ze nog heel jong is. Vlot rijden bleek ook genoeg te zijn", lacht Doron Kuipers over de merrie die hij omschrijft als 'heel voorzichtig, veel bloed en werkwillend'.

 
"Eigenaren Kees en Natasja Kleer zeiden eens tegen me dat ze een paard zouden brengen als ik voor mezelf zou beginnen. Toen ik bij Stal Everse stopte, belde Kees en in goed overleg met Froukje's vorige ruiter Vincent Voorn mocht ik haar gaan rijden. Ik ben er ontzettend blij mee. Toen ik voor mezelf begon, wist ik dat ik sportief gezien twee stappen terug moest zetten. Maar het is er denk ik één geweest en nu weer twee vooruit op het moment. Ik heb het geluk dat ik heel fijne eigenaren heb die mij goede paarden ter beschikking stellen. Dit weekend hoop ik zeker weten nog een paar keer vooraan te eindigen!"
 
 
Aniek Diks werd in de Youngster Tour tweede met Fiarabo (v. Diarado). Karel Cox pakte de derde prijs met Fortuna, voor de Argentijn Fidel Segovia op Jack (v. Coupe de Cour) en Emile Tacken op Faithful (v. Calvaro Z).