Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Niels Bulthuis wint Caterevents Prijs met eigenzinnige S.F. Zendo

5/26/2017 2:52:17 PM


Niels Bulthuis en S.F. Zendo
Het contrast tussen de winnaars kan niet groter. Terwijl de 62-jarige Fidel Segovia twee rubrieken won, was de pas 16-jarige Niels Bulthuis de beste in de Caterevents Prijs op 1.25m niveau voor de CSI1* ruiters.
 
"Ik had het niet verwacht. De concurrentie had nog wel wat sneller kunnen rijden", vertelt Niels Bulthuis. "Ik ben er blij mee."
 
Zijn paard S.F Zendo (Heartbreaker x Burggraaf) kent hij als zijn broekzak. "Mijn vader kocht hem zes jaar geleden, ik was tien jaar. Hij gaat denk ik ook niet meer weg. Hij is heel klein, heel dik en wil niet werken. Als de parcoursen hoger staan, draait ie zich ook wel eens om. Slapen en eten, dat doet hij het liefst. En als ik hem thuis rijd, dan doen we een paar rondjes en dan zet ik hem weer weg. Als ik meer van hem vraag wordt hij vervelend. Die confrontatie gaan we niet met hem aan. Dat is ook niet nodig, want zoals vandaag springt hij heel goed", lacht Niels Bulthuis.
 
De jonge ruiter zit nog op school en rijdt in de avonduren 3 of 4 paarden. Voor de concoursen heeft hij er zo'n acht staan. "Ik train altijd met mijn vader Peter samen. Ik zou nog wel heel graag bij een ander willen trainen, Henk van den Broek bijvoorbeeld of Jos Lansink", is hij ambitieus.
 
In de Caterevent Prijs won de Amerikaanse Schuyler Hall de tweede prijs met Brooklyn (v. Tenerife VDL), voor Sander Sauve op Goldika (v. Numero Uno). Mark Martens werd vierde op Centana (v. Centadel), voor Daniel Melis op Cheetah STM (v. Lupicor).
 
Klik hier voor de uitslag

Auteur Wendy Scholten