Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Michael Greeve knap op herhaling in VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven

6/2/2019 8:18:24 PM


Michael Greeve in de prijsuitreiking met Dhr. Wim van der Leegte en zijn kleindochter Tara. Foto: Digishots
In de zonovergoten VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven ging Michael Greeve zondagmiddag weergaloos op herhaling. Het paard van de ruiter uit Veeningen deed zijn naam, Turbo Z (v. Thunder vd Zuuthoeve), eer aan.  “Ik zat vooraf met Frank Schuttert te geinen, dat het mooi zou zijn als we de GP om en om zouden winnen. Het is natuurlijk een geluk dat het nu ook echt zo uitpakt”, vertelt de winnaar. Greeve won het slotstuk van CSI Eindhoven al eens in 2017. Schuttert eiste in 2016 en 2018 de winst op.

Henk Linders en zijn team bouwden op de graspiste van de Karpendonkse Plassen een 1.55m proef die van de deelnemende combinaties de nodige controle en vermogen vroeg. Vooral de driesprong en de insprong van de dubbel zorgden voor strafpunten. Veertien van de vierenvijftig starters bemachtigden uiteindelijk een barrage ticket.

De Turbo aan
“Goed gebouwd jongens”, zegt Greeve met een lach als hij het team parcoursbouwers passeert. “De driesprong stond voor mijn paard juist gunstig, maar de dubbel was inderdaad wel een joker. Twee jaar geleden won ik de Grote Prijs hier met Whitney, maar zij geniet nu van haar pensioen. Turbo Z is een waardige opvolger. Hij is nu tien jaar oud en toe aan het hogere werk. In de barrage viel alles op zijn plaats, kon ik fijn gas geven”.

Twee ijzers in het vuur
De stal van Jos Lansink was met twee ruiters sterk vertegenwoordigd in de barrage. Tot de rit van Greeve stond stalruiter Pieter Clemens aan de leiding. De Belg stuurde Verdi-ruin Cuidam knap rond in 44.80 seconden, goed voor een uiteindelijke tweede plaats. Darragh Kenny deed een nette poging de tijd van Greeve, 44.59, te verbeteren. Met Classic Dream (v. Colestus) finishte de Ier negenhonderdste seconden achter Clemens en werd derde. Schuttert maakte het onder toeziend oog van trainer Jos Lansink als laatste starter nog spannend. Met Lyonel D (v. Little Joe) miste de sportieve ruiter met precies een halve seconde meer op de teller de winst en werd vierde (45.09).

Gemoedelijk
Greeve is vol lof: “De organisatie zet zich enorm in om alles succesvol te laten verlopen. De locatie hier aan het water is abnormaal. Het terrein is heel groot, maar er heerst toch een gemoedelijke sfeer. De voorzitter van CSI Eindhoven, Peter Slaats, beaamt dat de sfeer van het concours medebepalend is voor het succes. “We hebben deze editie naast paardenliefhebbers weer veel publiek, gasten en expats uit de omgeving ontvangen. Die niet zoveel met de paardensport hebben, maar die wel zichtbaar genoten hebben van de geweldige sport en het mooie weer”.  

Voor alle resultaten, klik hier.