Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Carlos Motta Ribas aan kop in ING Prix Derby kwalificatie

5/29/2014 12:00:00 AM


Carlos Ribas met Ronaldo. Foto Digishots.nl
Donderdagmiddag stal Carlos Ribas de show. Met de 16-jarige Ronaldo (v. Ahorn) reed de Braziliaan in de ING Prijs Derby kwalificatie (een direct op tijd over 1.40m) foutloos rond in een tijd van 70.83 en verwees daarmee Bianca Schoenmakers en Leon Thijssen naar de tweede en derde plaats. 

Nederland houdt met het WK in het vooruitschiet de prestaties van het Braziliaanse voetbalteam goed  in de gaten. Hier in Eindhoven waren de ogen gericht op een andere Braziliaanse kanshebber. Carlos Ribas liet vanmiddag zien dat hij alles op scherp heeft staan voor de Derby op zaterdag. En hij weet wat hem te doen staat, daar hij vijftien jaar geleden op magistrale wijze de Derby al eens won, waarop vele overwinningen volgde. 

“Ronaldo en ik zijn in topvorm, begin mei wonnen we de Derby van Lummen en wie weet kunnen we die prestatie zaterdag evenaren. We hebben er in ieder geval super veel zin in, het is prachtig dat we hier in Eindhoven weer kunnen starten.”

Op twee stond wederom Bianca Schoenmakers. Een amazone die haar naam hier in haar geboortestad Eindhoven duidelijk laat klinken. Vanmorgen werd ze ook tweede met Boss HDH (v. Chin Chin) in de Van Schijndel Prijs en dat deed ze vanmiddag met Zorianda (Indorado) nog eens netjes over. Ze wisten een tijd van 71.60 neer te zetten, waardoor Leon Thijssen de derde plaats pakte. Dit deed de ruiter uit Baarlo in een tijd van 73.17 met Ulena (v. Baloubet du Rouet).

Auteur: Eva van den Adel