Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Demonstraties KNHS Beloftetrainingen tijdens CSI Eindhoven

5/11/2014 12:00:00 AM


15-jarig Brabants talent Ralph Slaats
Tijdens het internationaal concours CSI Eindhoven is er aandacht voor talentontwikkeling. Zowel op vrijdag 30 mei als zaterdag 31 mei zal er een demonstratie zijn met als thema KNHS Regio Brabant Beloftetraining, waarbij de 15-jarige Ralph Slaats met zijn paard in de piste komt en begeleid wordt door Jack Ansems. Marion Schreuder, grondlegster van de KNHS Beloftetraining, zorgt voor extra toelichting.
 
Schreuders stellige overtuiging is dat je met talent alleen er niet komt. Jonge ruiters hebben in een veel eerder stadium professionele begeleiding en ondersteuning nodig dan ze in de regel krijgen. Niet alleen in praktische zin, maar zeker ook op mentaal vlak. De beloftetrainingen gingen twee jaar geleden van start in de regio Brabant. Van de 400 jonge ruiters die zich aanmelden bleven na selectie 100 over en zij krijgen tien trainingsavonden per jaar. Na die eerste serie trainingsavonden volgt een nieuwe selectie, waarna slechts 25 ruiters door gaan naar het tweede jaar.
 
Een van die 25 leerlingen van het tweede trainingsjaar is Ralph Slaats. Hij is iedere dag urenlang met zijn sport bezig. Ralph startte vorig jaar in de klasse B en rijdt nu al internationaal. Springruiter Jack Ansems is vanaf de eerste dag betrokken als trainer voor de jonge springruiters en legt tijdens de demonstraties uit waar de trainingen uit bestaan. “Het is belangrijk dat de trainingen als serieus gezien worden want we willen mensen graag interesseren om ons (financieel) te ondersteunen”, vertelt Marion Schreuder.
 
Er staan nog meer shows op het programma van CSI Eindhoven, waaronder het rijden met dameszadel (donderdag) en een dressuurshow met Imke Schellekens-Bartels (zondag). De internationale springwedstrijden worden op donderdag, vrijdag en zaterdag afgesloten met feestavonden vol Brabantse gezelligheid. De toegang tot het evenement is elke dag gratis.