Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Gelauwerde Louis Konickx bouwt opnieuw tijdens CSI Eindhoven

3/30/2016 8:20:40 PM


Louis Konickx
Louis Konickx, Foreign Technical Delegate tijdens de schitterende wereldbekerfinale in Gothenburg afgelopen weekend, bouwt voor het derde jaar op rij tijdens CSI Eindhoven. Assistent parcoursbouwers zijn Henk Linders en Carolien Verhoeve (foto onder). Louis ontving zondag tijdens de persconferentie een luid applaus van de topdrie van de wereldbeker en alle aanwezige journalisten en complimenten van parcoursbouwer Santiago Varela en FEI-topman John Madden. “Dankzij Louis is dit een voortreffelijke finale geworden”, volgens Madden.
 
Louis Konickx nam het applaus bescheiden als altijd in ontvangst. De topparcoursbouwer was tijdens de Wereldbekerfinale Foreign Technical Delegate. “Ik ben een soort supervisor over het parcours. Die kijkt of de competities fair zijn”, legt Konickx uit. “Zeker omdat in het verleden kampioenschappen te zwaar gebouwd werden met een parcoursbouwer uit eigen land.”
 
Er is een verschil tussen Foreign Technical Delegate en de jury. “De juryleden staan voor hun eigen beslissing. Er is een groot verschil tussen de jury en mijn rol. De jury is jury zolang de wedstrijd draait. Ze hebben een bij-taak zoals meekijken met de veterinaire inspectie. Maar als je het over de stallen en de warm-up hebt en al die dingen, het parcours en de hindernissen en materialen die gebruikt worden, dan ligt daar mijn verantwoordelijkheid.”
 
Louis Konickx werkt vaak samen de Spanjaard Santiago Varela, de parcoursbouwer van de Wereldbekerfinale. “We hebben dezelfde ideeën. Ik heb nu ook meer een adviestaak. We kunnen het samen goed vinden.” Voorafgaand aan de finale op maandagmiddag neemt Konickx, zoals elke dag de journalisten mee in het parcours voor uitleg. “We hadden in ’s Hertogenbosch in 2012 een hele mooie finale. Ik vind dat het hier ook naar toe gaat. De finale was zo gebouwd dat het meer vermogen vraagt van de paarden.” Konickx voorspelling kwam uit. De beste paarden van de wereld klaarden de klus die Varela en Konickx hadden neergezet foutloos.