Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Ladies Day op Concours Hippique Eindhoven

4/19/2014 12:00:00 AM


De ‘chocolade-dame’ werd vanuit België met een trailer vervoerd door haar man, want ze kon niet gaan zitten met dit zelfgemaakte pronkstuk. Foto Marianne Brugmans
Traditiegetrouw paraderen dames met hun mooiste hoeden rond op Concours Hippique Eindhoven en ook dit jaar nemen ze een belangrijke rol in tijdens het paardenevenement dat op Hemelvaartsdag 29 mei haar Ladies Day houdt. “De Ladies Day wordt weer ontzettend leuk en afwisselend en iedereen is welkom”, vertelt Marianne Brugmans namens de organisatie.
 
Naast talrijke hoedenkramen en een gezellige markt staan er diverse shows op het programma bij de Karpendonkse Plas. Om 12.15 uur verzorgen Hannah en Thamar Mobach een demonstratie rijden in dameszadel. De succesvolle zussen, die beide al eens kampioen van de Nederlandse Vereniging van het Dameszadel zijn geworden, nemen de tienjarige halfbloed Fries Valentino en hun zesjarige KWPN’ er Dakar Utopia mee en steken zichzelf in prachtige kleding. Het dameszadel rijden vinden zij een uitdaging en ze hopen hiermee een stukje cultuur in stand te houden.
 
De exclusieve dameszaak Artishock in Eindhoven houdt om 18.45 uur een flitsende modeshow, waarbij de modellen natuurlijk ook voorzien zijn van de mooiste hoeden. Deze hoedenshow wordt verzorgd door het St.Lucas College Boxtel dat zich dit jaar laat inspireren door de beroemde Ascot paardenraces.
 
Aansluitend is er de prijsuitreiking en wordt bekend gemaakt wie naar de Ladies Day is gekomen met de mooiste, origineelste en kleurrijkste hoed. “Iedereen kan hier aan meedoen. Een deskundige jury zal vanaf 12.00 uur door het publiek lopen en notities maken. Er zijn mooie prijzen aan gekoppeld”, vertelt Marianne Brugmans en ze laat wat foto’s zien van vorige edities.
 
“Kijk hier. Dit is veelvoudig winnares Nelleke Moors, die haar hoed en jurk gemaakt had van echte Callebaut Chocolade. Gelukkig vielen de mussen niet van het dak. Anders had ze geen jurk meer aan gehad. Ze werd uit België met een trailer vervoerd door haar man, want ze kon uiteraard niet gaan zitten met dit pronkstuk wat ze zelf had gemaakt. Heel bijzonder en veel bekijks uiteraard. We kijken uit naar de creaties van dit jaar!”
 
De entree tot Concours Hippique Eindhoven is van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni gratis.