Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Linn Kvernes leidt Fernando naar zege Philips Grand Prix

6/1/2014 12:04:00 AM


Linn Kvernes won met Fernando de Philips Grand Prix
Een van de hoogtepunten van de dag was de Philips Grand Prix voor de CSI1* ruiters. In totaal verschenen 21 deelnemers in de ring om de Philips Prijs, kwamen er zes terug in de barrage en pakte de Noorse Linn Kvernes uit Schijndel haar tweede overwinning deze week. Toch hadden ook veel mensen hun kaarten op Niclas Parmler gezet, die als eerste van start ging met VDL Groep Cherokee. De zevenjarige ruin van No Limit zette een razendsnelle tijd neer van 36.16, maar kon niet op tegen de zevenmijlspassen van de achtjarige hengst Fernando (v. For Pleasure) onder Linn Kvernes.

Het is de eerste Grand Prix-overwinning met Fernando, die door haar partner Kees van den Oetelaar als veulentje werd ontdekt. "Dit was pas de tweede keer dat hij een proef op 1.35m niveau liep, maar de hoogte maakt hem niets uit. Hoe hoger het is, des te beter hij gaat springen", zegt Linn Kvernes, die de hengst van binnen en buiten kent. Ze leidde hem van jongs af aan op, leende hem vanwege haar zwangerschap een tijdje uit aan Maikel van der Vleuten die hem reed in de finale voor vijfjarige springpaarden op het wereldkampioenschap, en nam hem in 2012 weer over. 

"We hebben de tijd voor deze hengst genomen, niets geforceerd en van de winter de hengstencompetitie laten lopen, wat hij goed deed. Dit is weer een stapje hogerop en ik ben blij met de kans die we gekregen hebben om hier te kunnen rijden. De jonge paarden leren hier zo ontzettend veel. Heel vaak moeten de 1-sterrren-deelnemers hun rondjes in een bijring rijden, maar hier mag je de internationale piste binnen galopperen. Dat is echt heel bijzonder!"

Het derde geld in de Philips Grand Prix ging naar Eric jr. van der Vleuten met VDL Groep Zucarlos (v. Cavalier). Eveneens dubbel foutloos en daarmee vierde was Jessica Nijssen op Baileys (v. Indoctro).