Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

VDL Groep Verdi TN zesde in Wereldbekerfinale

4/21/2014 12:00:00 AM


VDL Groep Verdi TN & Maikel van der Vleuten
Drie dagen powerjumper heeft Maikel van der Vleuten, gesponsord door VDL Groep, de zesde plaats opgeleverd in de FEI Wereldbekerfinale in Lyon. De KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN had zich de eerste dag verrassend ontpopt als jachtpaard, was in de barrage op dag twee verrassend snel en bleek ook op de laatste dag nog over alle kracht voor een grootse finale te beschikken.

“Ik ben met het resultaat blij, maar vooral ook met de manier waarop”, aldus Maikel. “Ik heb het gevoel dat ik Verdi volgende week zo weer mee kan nemen naar Mierlo.”
 
Dat gaat uiteraard niet gebeuren, Maikel van der Vleuten mikt komend weekeinde op de Nederlandse titel met VDL Groep Eureka. “Met Verdi werk ik rustig door. In Madrid, over twee weken, loopt Verdi een lichte omloop en dan de Global Champions Tour en ook in Rome zet ik ‘m gedoseerd in.”
 
Natuurlijk heeft Vleut jr. het WK later dit jaar in NormandiĆ« ook op de radar. “Maar eerst wil ik Verdi rustig inzetten voor de landenwedstrijden. Met Jeannete Nijhof heb ik afspraken gemaakt over de dekkerij. Tot nu toe was dat twee keer per week. Dat gaat super zo.”

Bron: Horses.nl